На Чонгарі відкрили телекомунікаційну вежу

На Чонгарі відкрили телекомунікаційну вежу

Фото, відео
Укрінформ
На Херсонщині, на адміністративній межі з  Кримом, офіційно відкрили телекомунікаційну вежу, яка вестиме трансляцію на північні райони окупованого півострова.

Про це повідомила у Twitter прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

"Завершено будівництво 150–метрової вежі в с. Чонгар. Сьогодні розпочнеться мовлення на територію деяких районів Херсонської області та Криму", - йдеться у повідомленні.

У відкритті вежі беруть участь міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Планується, що після цього делегація відвідає КПВВ “Чонгар”, де спільно з представниками прикордонної і митної служб огляне прилеглі території, “сервісну зону” та КПВВ.

Висота новозбудованої вежі сягає 150 метрів, максимальний радіус поширення радіосигналу – 120-130 км, впевнений прийом - до 80 км. Територія розповсюдження сигналу: Генічеський та Новотроїцький райони Херсонської області, а також Джанкойський та Красноперекопський райони Автономної Республіки Крим. Також сигнал можна, з певними перешкодами, приймати в Красногвардійському районі, північній частині Білогорського та Сімферопольського районів.

Технічні можливості станції дадуть змогу транслювати в подальшому всі теле- та радіоканали українських мовників, яким будуть видані відповідні ліцензії.

Наприкінці грудня минулого року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення провела конкурс на чотири радіочастоти. Ліцензію на частоту 100.7 FM отримало «Українське радіо»; на 101.4 FM - кримськотатарська радіостанція «Meydan», яка нещодавно відновила своє мовлення на материку; на 105,9 FM - нова кримська радіостанція «Радіо Крим.Реалії»; на 107.8 FM - місцеве радіо «Херсон ФМ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-