Львівські депутати прийняли звернення щодо ситуації в Кривому Торці

Львівські депутати прийняли звернення щодо ситуації в Кривому Торці

Укрінформ
Депутати Львівської міськради на позачерговій сесії прийняли звернення до центральних органів влади з приводу ситуації, що склалася в Кривому Торці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кожен із виступаючих на сесії лідерів фракцій зазначав, що відносини з окупованими територіями мають бути припинені.

Депутати прийняли звернення, в якому засудили застосування сили до учасників "торгової блокади", а також закликали ухвалити закон про визнання "ДНР" та "ЛНР" окупованими територіями Російською Федерацією. Крім того, депутати закликають прийняти постанову про утворення тимчасової комісії з питань перевірки фактів торгівлі з окупованими територіями, заборонити торгувати товарами російського виробництва, націоналізувати стратегічні підприємства, що зараз контролюються російським окупантом.

Присутні на сесії бійці добровольчих батальйонів розгорнули банери з відповідними закликами.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває так звана "торгова блокада" залізничних шляхів, якими постачається вугілля з ОРДЛО. Учасники акції заблокували 12 вантажних поїздів і понад 700 вагонів, що перевозили вантажі між окупованими і неокупованими територіями.13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокадників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".Як заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко, жодної торговельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-