Івано-Франківська облрада просить закрити справи проти блокувальників на Донбасі

Івано-Франківська облрада просить закрити справи проти блокувальників на Донбасі

Укрінформ
Депутати Івано-Франківської облради закликають вище керівництво держави до мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації в країні. Вони вимагають звільнити учасників блокади торгівлі з ОРДЛО та закрити проти них кримінальні провадження.

Про це йдеться у зверненні до Президента України Петра Порошенка, Верховної Ради та уряду, яке депутати ухвалили на позачерговій сесії облради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, стурбовані фактом силового розгону учасників блокади торгівлі з окупованими районами Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) та закликаємо Президента України Петра Порошенка, Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України докласти усіх зусиль для мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні. Виражаючи волю виборців Прикарпаття та громадських активістів, які утворили Прикарпатський штаб визволення учасників блокади ОРДЛО, вимагаємо звільнити затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, закрити кримінальні провадження проти учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу», - йдеться у зверненні.

Депутати також просять «визначити на законодавчому рівні російську агресію проти України  «війною» та ухвалити Закон «Про тимчасову окуповану територію України».

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук, якого запросили на позачергову сесію, запевнив депутатів, що підтримує всі пункти цього звернення, окрім тих, які стосуються кадрових рішень. Обранці Прикарпаття вимагають звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна.

Як відомо, вночі біля Івано-Франківської облдержадміністрації активісти запалили шини на знак протесту проти розгону учасників "блокади торгівлі" з ОРДЛО. Голова облради Олександр Сич скликав позачергову сесію.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває так звана "торгова блокада" залізничних шляхів, якими постачається вугілля з ОРДЛО. Учасники акції заблокували 12 вантажних поїздів і понад 700 вагонів, що перевозили вантажі між окупованими і неокупованими територіями.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокадників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Як заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко, жодної торговельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-