У Херсоні прихильники

У Херсоні прихильники "блокади Донбасу" пікетували ОДА й облраду

Фото
Укрінформ
У Херсоні у вівторок понад 80 активістів на знак протесту проти силового припинення "торгової блокади" окупованих територій українського Донбасу пікетували будинок облдержадміністрації та обласної ради і вимагали від голови ОДА Андрія Гордєєва висловити свою позицію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо вашої позиції, як губернатора, щодо блокади, вашої позиції щодо визнання окупованих територій, вашої позиції щодо силових дій, які застосували вчора до блокадників. Ми вважаємо їх неприпустимими", - сказала громадська активістка Рима Бараненко, звертаючись до голови ОДА, який вийшов до пікетувальників.

Гордєєв, у свою чергу, заявив, що технічне питання функціонування економіки емоційним шляхом вирішити неможливо. "Якщо ми хочемо деокупації (захоплених українських територій - ред.), ми не можемо ставити бар'єри. Якщо ми хочемо ставити бар'єри, ми отримаємо окупацію. Ми отримаємо окупацію не тому, що ми її хочемо, а тому, що у нас не буде важелів для деокупації", - сказав голова ОДА.

Учасники акції тримали у руках державні прапори України, прапори Правого сектору, а також банери з написами "Вимагаємо визнати Донбас територією, окупованою Росією, підтримати блокаду торгівлі з окупованими територіями", "Досить торгувати з Дияволом, який вбиває Україну!", "Львівська, Чернівецька, Тернопільська, Полтавська ради підтримали блокаду торгівлі з терористами. Херсонська - Ні!", "Слава добровольцям!" та інші.

Протестна акція пройшла без порушень громадського порядку.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває так звана "торгова блокада" залізничних шляхів, якими постачається вугілля з ОРДЛО. Учасники акції заблокували 12 вантажних поїздів і понад 700 вагонів, що перевозили вантажі між окупованими і неокупованими територіями.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокадників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Як заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко, жодної торговельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях бути не може.

Фото: khersonline.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-