Чернівецька облрада прийняла звернення на підтримку блокади ОРДЛО

Чернівецька облрада прийняла звернення на підтримку блокади ОРДЛО

Укрінформ
У Чернівцях активісти всю ніч палили шини під будівлею облдержадміністрації та облради, вимагаючи ухвалення рішення щодо так званої блокади ОРДЛО. Депутати таки зібралися й ухвалили звернення до Верховної Ради і Президента.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутати обласної ради підтримали блокаду ОРДЛО. За основу взяли проект рішення Ігоря Малишевського. Зокрема, вони вимагають звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції України - начальника ГУНП в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, а також керівника Антитерористичного центру СБУ Віталія Малікова.

Крім того, депутати проголосували за те, щоб притягнути до відповідальності всіх виконавців силового розгону учасників блокади.

Відповідне звернення Чернівецької обласної ради адресоване до Президента України, Верховної ради України та Кабінету міністрів.

Депутати також вимагають на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України; провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції в окупованих територіях; встановити мораторій на ввезення вантажів товарів на тимчасово окупованих територіях та вивезення вантажів товарів з неї за винятком гуманітарної допомоги, які ввозяться на тимчасово окуповану територію України; припинити "переслідування" ветеранів, добровольців батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває так звана "торгова блокада" залізничних шляхів, якими постачається вугілля з ОРДЛО. Учасники акції заблокували 12 вантажних поїздів і понад 700 вагонів, що перевозили вантажі між окупованими і неокупованими територіями.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокадників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Як заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко, жодної торговельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-