Чернівецька міськрада збирала нічне засідання через блокаду

Чернівецька міськрада збирала нічне засідання через блокаду

Укрінформ
Депутати Чернівецької міськради зібралися на екстрене засідання о 2 годині ночі й ухвалили звернення до Президента, Голови ВР та Прем’єр-міністра через затримання учасників блокади у Кривому Торці,

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі міської ради.

У зверненні депутати вимагають «визнати АТО війною, яка ведеться проти України, країною-агресором Російською Федерацією; припинити будь-які стосунки з ОРДЛО як злочинним терористичним угрупованням, ухваливши закон «Про тимчасову окуповану територію України»; заборонити торгівлю товарами російського виробництва в Україні; позбавити банки Російської Федерації ліцензії та права працювати на території України, заблокувати російські платіжні системи» тощо.  

Крім того, депутати просять взяти під контроль держави Україна стратегічні об’єкти, які перебувають у руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом, зокрема, ПАТ ЕК «Чернівціобленерго».

У зверненні є й кадрові вимоги, які стосуються  міністра МВС Арсена Авакова, керівника нацполіції Донецької області В'ячеслава Аброськіна та керівника АТЦ СБУ Віталія Малікова.  

На нічній позачерговій сесії були присутні 23 із 42 депутатів міської ради. 

Зранку, 14 березня, від прес-служби Ратуші прийшло повідомлення про скликання позачергової сесії міськради на 14:30.

Крім того, під стінами Чернівецької ОДА відбувся мітинг, на якому активісти вимагали у місцевої влади швидкої реакції на протест з приводу розгону блокади ОРДЛО. Наразі триває пікетування приміщення облдержадміністрації та обласної ради. Активісти чекають сесії облради, на якій мають намір оголосити свої вимоги щодо АТО, блокади ОРДЛО та інш.  Пікетувальники заявляють про готовність стояти до виконання їхніх вимог.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває так звана "торгова блокада" залізничних шляхів, якими постачається вугілля з ОРДЛО. Учасники акції заблокували 12 вантажних поїздів і понад 700 вагонів, що перевозили вантажі між окупованими і неокупованими територіями.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокадників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Як заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко, жодної торговельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-