За незареєстровану зброю

За незареєстровану зброю "блокувальники" відповідатимуть за законом – Жебрівський

Укрінформ
Учасники блокади, які мають незареєстровану зброю, будуть покарані в рамках Кримінального кодексу.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Тим людям, які мають зареєстровану зброю, жодних наслідків не буде. Хіба що адміністративне попередження про недопущення зі зброєю туди, де заборонено полювання. Щодо гранат - якщо буде прив'язка до конкретної особи, то вона відповідатиме згідно з Кримінальним кодексом України", - заявив Жебрівський.

Він також зазначив, що операція на редуті в районі ст. Кривий Торець відбувалася в рамках контрдиверсійних заходів. При цьому співробітники СБУ і поліцейські спершу запропонували видати їм зброю, і лише після відмови учасників блокади була проведена операція. Під час неї, зазначив голова Донецької ВЦА, було вилучено зброю та гранати.

При цьому, повідомив Жебрівський, правоохоронці діяли виключно в межах своєї компетенції, і потерпілих у результаті спецоперації немає. "Була одна людина, з особливими потребами, її відвезли до лікарні, зробили укол інсуліну. Після цього допитали і також відпустили", - додав Жебрівський.

Раніше начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці відпустили затриманих у районі ст. Кривий Торець учасників блокади.

Як повідомлялося, в штабі торгової блокади розповіли про можливий штурм одного з редутів, розташованого в п. Кривий Торець. Відповідне повідомлення про це опубліковано на сторінці штабу блокади у Фейсбуці.

Зазначимо, що в Україні через торгову блокаду Донбасу з 17 лютого запроваджено надзвичайний режим в енергетиці, який буде діяти місяць. Блокада залізничних шляхів розпочалася 26 січня, її ініціаторами стали люди, які називають себе ветеранами АТО.

За фактом блокування дороги в Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-