На Рівненщині за тиждень відкрили майже 50 проваджень щодо видобутку бурштину

На Рівненщині за тиждень відкрили майже 50 проваджень щодо видобутку бурштину

Укрінформ
У північних районах Рівненщини за тиждень роботи оперативного штабу з протидії незаконному видобутку бурштину відкрито 48 кримінальних проваджень, вилучені мотопомпи, транспортні засоби, затримано 11 людей.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Рівненській області.

"Із початку роботи оперативного штабу, який діє в області з 6 березня, до поліції надійшло 52 повідомлення щодо незаконного видобутку бурштину, 48 із них містили ознаки кримінального правопорушення, за якими відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриті кримінальні провадження. Упродовж тижня правоохоронці вилучили 10 мотопомп, дев’ять транспортних засобів та майже 20 кілограмів бурштину-сирцю. Крім того, 11 осіб вдалося затримати правоохоронцям під час незаконного видобутку «сонячного» каміння", - йдеться у повідомленні.

Оперативний штаб, до якого залучено, зокрема, роти поліції особливого призначення, патрульної поліції та військовослужбовців Національної гвардії України, розгорнув свою діяльність у п’яти північних районах області: Сарненському, Дубровицькому, Рокитнівському, Володимирецькому та Зарічненському.

"Паралельно із протидією незаконному видобутку бурштину ми вибудовуємо концепцію роботи, яка допоможе керівництву Національної поліції зняти напруження в регіоні і забезпечить довіру громадян до поліції", - зазначив заступник начальника ГУ НП Рівненщини Валерій Самчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-