Поліція порушила справи за наругу над пам'ятниками полякам у Львові й Підкамені

Поліція порушила справи за наругу над пам'ятниками полякам у Львові й Підкамені

Укрінформ
Поліція порушила кримінальні провадження проти вандалів, які спаплюжили пам'ятники полякам у Львові й селі Підкамінь на Львівщині.

Про це повідомляє обласне управління поліції.

"Дії зловмисників кваліфіковані слідчими як хуліганство. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до скоєння правопорушень", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, 12 березня працівники Бродівського відділення поліції отримали інформацію з соціальних мереж про те, що вночі у селі Підкамінь невідомі зловмисники облили червоною фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник загиблим у часи Другої світової війни. На місці події працювала слідчо-оперативна група. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

"Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років", - пояснили правоохоронці.

За такою ж статтею Кримінального кодексу України відкрили провадження працівники Франківського відділу поліції. 11 березня невідомі зловмисники облили фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.

"Обидва пам’ятники вже відчищені, пошкоджень на них не виявлено", - інформує прес-служба.

Проводяться слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-