На станції Мена скупчилися 57 залізничних цистерн зі скрапленим газом

На станції Мена скупчилися 57 залізничних цистерн зі скрапленим газом

Укрінформ
На станції Мена в Чернігівській області стоять 57 залізничних цистерн із скрапленим газом (2000 тонн), які ніде зберігати.

Про це повідомила Менська райдержадміністрація.

"Станом на 9 березня на приймально-відправних коліях залізничної станції Мена знаходяться 57 залізничних цистерн із зрідженим газом (пропан, пропан-бутан), адресованих Менській ГНС ТОВ "Харківрегіонгаз", 10 березня очікується прибуття ще 6 залізничних цистерн", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з проблемою в Менській РДА збиралася комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Керівники Менської газонаповнювальної станції (ГНС) товариства "Харківрегіонгаз" повідомили присутнім, що з початку березня підприємство не має змоги розвантажувати цистерни із скрапленим газом, тому що резервуари ГНС можуть прийняти на зберігання лише 600 т сировини, в той час як у прибулих цистернах їх 2000 т. Крім того, у зв’язку із забороною руху важковагового транспорту у весняний період, відвантаження скрапленого газу споживачам здійснюється в невеликих обсягах.

Обговоривши ситуацію, комісія рекомендувала директору Менської ГНС звернутися до підприємств-споживачів скрапленого газу з проханням прискорити його відвантаження, а також забезпечити моніторинг стану довкілля в місці відстою цистерн. Керівництву Менської залізничної станції та поліції комісія доручила охороняти цистерни, а Менській міськраді - провести роз'яснювальну роботу серед населення.

На даний час цистерни з газом охороняє воєнізована охорона залізниці та черговий наряд Менського відділу поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-