Львівський губернатор заявляє про нову загрозу Грибовицькому звалищу

Львівський губернатор заявляє про нову загрозу Грибовицькому звалищу

Укрінформ
Укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі проводять за застарілим проектом, який не відображає реального стану речей і не має відповідних погоджень.

Про це на засіданні обласної комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій сказав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Роботи з укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі проходять відповідно до проекту 2013 року, який не відображає реального стану речей і не має всіх відповідних погоджень. Тим більше, дамбу укріплюють піском і грунтом, що є дуже небезпечним і може спричинити прорив», - зазначив Синютка.

 За словами керівника області, діючий проект передбачав підготовку сміттєзвалища до закриття і наступної рекультивації. Однак тоді робоча документація так і не була профінансована. Крім того, тоді на сміттєзвалищі не було дамби, яку сьогодні потрібно укріплювати. Проектні рішення щодо укріплення дамби відсутні і тепер.

Як сказав Синютка, ситуація, яка склалася з дамбою, є катастрофічною і вимагає невідкладного втручання. Тому дано доручення Держархібудінспекції перевірити існуючі документи, Держекспертизі – провести перевірку, якщо буде подана проектна документація, а Екологічній інспекції – провести погодження відповідно до чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-