Шахту «Степову» мають очистити від води і метану до завтра - Синютка

Шахту «Степову» мають очистити від води і метану до завтра - Синютка

Укрінформ
На шахті «Степова», де напередодні стався вибух метану і загинуло 8 гірників, тривають роботи з дегазації. Планується, що до кінця дня рівень метану приведуть у норму.

Про це журналістам на брифінгу сказав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі у шахті тривають роботи з дегазації. Планується, що до кінця дня рівень метану приведуть у норму. Разом із тим, у шахті збільшилося надходження води. Сподіваємося, що до  ранку завтрашнього дня, коли прибуде експертна група для оцінки можливості відновлення роботи шахти, всі роботи з відкачування води і дегазації буде завершено», - сказав Синютка.

Керівник області поінформував про стан постраждалих гірників. За його словами, за медичною допомогою звернулося 30 людей. 20 із них перебувають в опіковому відділенні 8-ї міської клінічної лікарні Львова. Їм надана необхідна медична допомога. За висновками лікарів, потреби додаткового переміщення в Київ чи лікування за кордоном – немає. Створені умови для перебування родичів разом із постраждалими.

Як сказав Синютка, держава виділила додатково 1 мільйон гривень, 100 тисяч з яких ДП «Львіввугілля» спрямувало на закупівлю додаткових медикаментів, а 200 тис. - на організацію похоронів і на допомогу постраждалим.

Окрім державної допомоги родинам загиблих та постраждалим планується виділити додаткові кошти і з обласного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-