На Полтавщину знову примандрувало львівське сміття

На Полтавщину знову примандрувало львівське сміття

Укрінформ
На Полтавщині виявили сім вантажівок з побутовими відходами. Щонайменше три з них, згідно з документами, перевозили сміття зі Львова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.

"Сьогодні, 1 березня 2017 року, у с. Маламівка Кременчуцького району виявлено 3 автомобілі, завантажені побутовим сміттям, 2 авто – на автодорозі між селами Маламівка та Білецьківка та ще 2 авто поблизу с. Новоселівка  цього ж району... Наразі відомо, що водії 3 авто надали правоохоронцям транспортні документи про перевезення сміття з м. Львів у Полтавську область", - йдеться у повідомленні.

Працівники Кременчуцької місцевої прокуратури та Кременчуцького відділу поліції ГУ НП в Полтавській області на місці події перевіряють законність перебування вантажівок на території  району.

Як зазначила заступник начальника управління прокуратури Полтавської області Наталія Лець, це не єдиний виявлений факт завезення львівського сміття на Полтавщину.

«Слідчими поліції регіону розслідуються 4 кримінальні провадження за фактами забруднення земель відходами, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля, тобто за ч.1 ст. 239 КК України. Із них 2 провадження – за фактами вчинення таких злочинів у місті Горішні Плавні та у Кременчуцькому районі», - розповіла прокурор.

Як повідомлялося раніше, проти ночі в п'ятницю, 24 лютого, невідомі вивантажили сміття, серед якого були чеки з львівських магазинів, біля очисних споруд Кременчуцького водоканалу в селі Соснівка. Тоді депутати Полтавської облради рекомендували правоохоронцям перевіряти вантажівки, що перевозять відходи по області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-