Ситуація з львівським сміттям знову заходить в глухий кут - Гройсман

Ситуація з львівським сміттям знову заходить в глухий кут - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що ситуація з львівським сміттям знову заходить в глухий кут.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Хотів би торкнутись знову теми львівського сміття. Здавалось, що шлях вирішення цієї проблеми нарешті намітився, але ситуація, здається, знову заходить в глухий кут. Під час свого візиту до Львова я запропонував Львівському міському голові Андрію Садовому вибрати ділянку, на якій він готовий буде реалізувати проект нового сміттєпереробного комплексу. І таку ділянку пан Андрій вибрав. А минулого тижня створена розпорядженням пана Андрія науково-експертна група цю ж ділянку забракувала", - написав Гройсман.

Він зазначив, що ключовим для того, щоб оцінювати придатна ділянка чи ні, є очевидно питання, які технології поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ)  планується застосовувати.

"Якщо мова йде про просте складування сміття, як це відбувалось на більшості українських сміттєзвалищ, у тому числі і у Грибовичах, то будь-який новий полігон буде такою ж потенційною екологічною загрозою, як і ті, які уже існують. Проте є зовсім інші підходи. Свого часу мав можливість знайомитись, як ці проблеми вирішуються у Швейцарії. У місті Цюріху два сміттєпереробних комплекси, один з яких знаходиться практично в центрі міста (і був побудований більше 100 років тому!), в кількох сотнях метрів від центрального вокзалу, а другий - поруч з багатолюдним житловим кварталом. І навіть запаху жодного не відчувається, коли ти знаходишся поруч! Коментарі тут зайві", - зауважив він.

Гройсман повідомив, що вже звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки "з проханням допомогти пану Андрію вибрати іншу ділянку, а його самого я б просив пришвидшити свої дії і якнайшвидше перейти до реального вирішення проблеми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-