Ахметов згорнув свій гуманітарний штаб на окупованій території

Ахметов згорнув свій гуманітарний штаб на окупованій території

Укрінформ
Гуманітарний штаб Ріната Ахметова призупинив діяльність на тимчасово непідконтрольній Україні території через блокування озброєними людьми розподільного центру в Донецьку.

Про це йдеться в заяві на сайті штабу.

"У зв’язку з блокуванням озброєними людьми роботи розподільчого центру на "Донбас Арені" і всіх пунктів видавання Гуманітарного штабу Ріната Ахметова на тимчасово непідконтрольній Україні території, Штаб позбавлений доступу до приміщень, інвентарю та гуманітарної допомоги... Наша робота буде продовжена на підконтрольній Україні території й уздовж лінії зіткнення, у так званій "сірій зоні", - йдеться у повідомленні.

У штабі зазначили, що готові відновити роботу на непідконтрольній території, щойно розподільний центр і пункти видавання будуть розблоковані.

У заяві також підкреслюється, що блокування гуманітарної допомоги суперечить нормам міжнародного права й "може призвести до гуманітарної катастрофи, масштаби якої будуть безпрецедентними".

Учора повідомлялося, що озброєні люди заблокували розподільний центр на "Донбас Арені" й пункти видавання Гуманітарного штабу Ріната Ахметова на тимчасово непідконтрольній Україні території. Водночас користувачі соцмереж скептично поставилися до цієї інформації, вважаючи, що таким чином глава фонду реагує на блокаду залізниці бійцями АТО.

Фото: fdu.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-