У Маріуполі за підозрою у вбивстві затримали білоруса-добровольця

У Маріуполі за підозрою у вбивстві затримали білоруса-добровольця

Укрінформ
У Маріуполі взяли під варту білоруса Ігоря Клевка, який воював у добровольчих батальйонах "Донбас" і ДУК "Правий сектор" в зоні проведення антитерористичної операції. Його підозрюють у викраденні і навмисному вбивстві.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

"Жовтневий районний суд Маріуполя взяв під варту до 19 квітня білоруського добровольця Ігоря Клевка за підозрою у викраденні і навмисному вбивстві", - йдеться у повідомленні.

За матеріалами справи, Ігор Клевко разом з іншими добровольцями приблизно у другій половині жовтня 2014 року отримав замовлення "від особи, яку зараз намагається встановити слідство, на викрадення, незаконне позбавлення волі й ліквідацію, тобто умисне вбивство", жителя одного з прилеглих до Маріуполя селищ. У рішенні суду йдеться, що жертву вивезли 2 листопада 2014 року до лісосмуги, розстріляли і закопали на місці. За даними слідства, постріли з автомата Калашникова зробив Клевко.

Під час судового засідання Клевко зазначив, що обставини, про які згадується в справі, можливо і мали місце, однак в скоєнні цього злочину його обмовили. Також він клопотав проти свого арешту за станом здоров'я, стверджуючи, що має проходити курс лікування, а в умовах СІЗО це неможливо.

Як зазначається, Ігор Клевко, відомий під позивним "Лев", разом з батальйонами "Донбас" і ДУК "Правий сектор" брав участь у бойових діях у гарячих точках на сході України в Артемівську, Папасній, Лисичанську, Іловайську і Пісках. Під час бойових дій в Пісках був поранений.

Клевко народився в білоруському місті Молодечно, має білоруське громадянство і статус біженця в Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-