Порошенко пообіцяв додаткове фінансування військовому шпиталю у Дніпрі

Порошенко пообіцяв додаткове фінансування військовому шпиталю у Дніпрі

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко дав доручення міністру оборони Степану Полтораку виділити поверненому у державну власність Дніпровському військовому госпіталю 10 млн гривень.

Про це він сказав в ході робочої поїздки в м.Дніпро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дніпро має потужну госпітальну базу. За час бойових дій лікарнею Мечникова врятовано близько 2,5 тисяч поранених – кожен п’ятий наш захисник з тих, хто постраждав. Проте, нагадаю, що військовий шпиталь у Дніпрі у двохтисячних був проданий комерційній структурі, а потім ще й закладений в заставу російському банку ВТБ. І в той час, коли лікарі рятували тут поранених, до шпиталю приходили судові виконавці і вимагали його звільнити! Суди скасували це злочинне рішення, відтепер медзаклад є власністю держави. Зараз, коли є правові підстави, я даю доручення міністру оборони збільшити фінансування установи... Я бачив там проект більше 10 млн, негайно це треба зробити, щоб Дніпровський шпиталь мав можливість значно поліпшити умови для лікування поранених. Це наш з вами святий обов'язок”, - підкреслив Порошенко.  

Він також нагадав, що за 2,5 років в госпіталі пройшли лікування 11 тисяч військовослужбовців і подякував медперсоналу за громадянську позицію та високий професіоналізм.

Як повідомлялося, в квітні 2016 року Господарський суд Дніпропетровської області за втручання військової прокуратури визнав право власності держави на військовий госпіталь в м.Дніпро, який був відчужений ряду комерційних структур з РФ і Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-