Порошенко відкрив оновлений неонатальний центр у Дніпрі

Порошенко відкрив оновлений неонатальний центр у Дніпрі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко відкрив реконструйований неонатальний центр в Дніпрі.

Президент підкреслив, що більша частина коштів на його обладнання надійшла з місцевого бюджету завдяки децентралізації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сорок відсотків коштів, завдяки яким було побудовано цей центр, прийшли з центрального фонду регіонального розвитку... а 60 відсотків прийшли з місцевих бюджетів. І поєднання цих зусиль дозволило нам збудувати цей красень-центр", - наголосив глава держави.

Загальна вартість реконструкції - 100 мільйонів гривень.

Президент також підкреслив, що під час передвиборчої кампаніі оголосив ключовим елементом своєї програми децентралізацію, і тепер радий бачити її втілення.

"Децентралізація - коли кошти з центру, з Києва передаються місцевим територіальним громадам. Мало хто тоді вірив у це. Всі казали: знову навантажать нас, гроші не віддадуть, з правами обдурять, а обов'язки перекладуть. І мені приємно чути коментарі міського голови Бориса Філатова, що гроші насправді прийшли, і з Києва ніхто не втручається, як громаді розподіляти ці кошти", - підкреслив Порошенко.

За словами Президента, таких лікарень в Україні - одиниці, і все в оновленому неонатальному центрі - як у найкращих лікарнях Європи.

Цей центр, відзначив Президент, є "презентом жителям області до її 85-річчя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-