Інституту Амосова передали неонатальний бронхоскоп за 400 тисяч

Інституту Амосова передали неонатальний бронхоскоп за 400 тисяч

Фото
Укрінформ
Фонд «Твоя опора» передав у відділення дитячої реанімації  Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова неонатальний бронхоскоп для лікування немовлят із серцевою недостатністю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія передачі медобладнання відбулася сьогодні в рамках благодійного проекту «Зима добрих справ в Globus».

Як наголосив директор інституту Василь Лазоришинець, це - унікальний в Україні апарат, який завдяки діаметру у 2.7 см дозволить проводити операції новонародженим і допоможе врятувати життя тисячам дітей.

«У нас зараз в реанімаційному відділенні перебувають 8 немовлят. Більшість із них після оперативних, надзвичайно складних втручань. Двоє з цих дітей потребують вже зараз втручання за допомогою бронхоскопа», - повідомив Лазоришинець.

Одразу після події прилад передали у відділення кардіології, де його негайно відправили в роботу.

За словами головного лікаря інституту Сергія Сіромахи, це єдиний бронхоскоп, який наявний в закладі. До цього у відділенні мікрохірургії використовували прилад діаметром у 3,5 см, що значно ускладнювало роботу лікарів та зменшувало відсоток успішності операції.

Але незабаром, повідомив головний лікар, Інститут ім. Амосова отримає ще один подібний прилад.

«Цей прилад, більш тендітний, ми не будемо використовувати на дорослих. Більший в діаметрі бронхоскоп для дорослих нам теж подарують. Через два дні він буде в Україні, через тиждень або два нам його подарує інша акція», - говорить Сіромаха.

Під час передачі бронхоскопу були присутні організатори благочинного проекту: засновник фонду «Твоя опора» Валерія Татарчук, директор ТЦ Globus Петро Хорошок та ідеолог проекту Charity Weekend Маша Єфросініна.

За словами Валерії Татарчук, 400 тис. грн вдалося зібрати за півтора місяця за допомогою благодійної акції, яка проходила в ТЦ Globus.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-