"Викрадення" Гончаренка: депутат Кушнарьов заявив суду, що не розуміє української

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розглянув клопотання облпрокуратури про обрання запобіжного заходу двом із трьох фігурантів кримінального провадження про викрадення народного депутата Олексія Гончаренка і виніс ухвали про їх задоволення.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця Одеської облпрокуратури Інна Верба.

"Зокрема, суд задовольнив клопотання прокурора Сергія Зубара про обрання запобіжного заходу колишньому військовослужбовцю, підозрюваному в причетності до організації викрадення народного депутата. Слідчий суддя виніс ухвалу про тримання цього підсудного під вартою терміном 60 діб в рамках розслідування кримінальної справи", - зазначила речниця прокуратури.

Другому фігуранту справи, ім'я якого в інтересах слідства теж не розголошується, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Третій підсудний - депутат Лиманської райради Олександр Кушнарьов, якого підозрюють в організації викрадення нардепа Гончаренка і розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, - заявив у суді, що не володіє українською мовою, і зажадав перекладача. Тому розгляд клопотання прокурора затягнувся, поки тривала процедура залучення до участі в розгляді справи професійного перекладача.

Наразі судове засідання триває.

За даними місцевих ЗМІ, суд виніс ухвалу про взяття під варту генерал-лейтенанта у відставці Анатолія Слободяника.

Як повідомлялося, 23 лютого було відкрито кримінальне провадження щодо викрадення народного депутата Гончаренка з метою заподіяння йому тяжких тілесних ушкоджень. Слідчі оголосили трьом затриманим підозри у скоєні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Замовником викрадення Гончаренка у прокуратурі вважають голову депутатської фракції "Опозиційний блок" Лиманської райради Одеської області Олександра Кушнарьова, син якого загинув 2 травня 2014 року під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі. Ще одним підозрюваним виявився колишній військовослужбовець.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-