Чотирилапі в погонах: поліція відкрила у Маріуполі кінологічний центр

Чотирилапі в погонах: поліція відкрила у Маріуполі кінологічний центр

Фото, відео
Укрінформ
У Маріуполі Донецької області поліція відкрила сучасний кінологічний центр, розрахований на 24 собаки.

Про це інформує у прес-службі відомства.

"Поліція Донеччини відкрила в Маріуполі сучасний кінологічний центр. Новий кінологічний комплекс на 24 собаки був створений з нуля за ініціативою глави поліції Донеччини В'ячеслава Аброськіна", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні 10 перших чотирилапих помічників поліції нарешті отримали свій дім. Особливість кінологічного центру поліції Донецької області - спеціальна підготовка службових собак, які натреновані працювати в зоні бойових дій і рятувати людей, незважаючи на вибухи гранат.

Центр побудований на місці аварійної забудови, проведені масштабні роботи з відведення грунтових вод, вивезено 500 тонн грунту, залито 300 тонн бетону. Сучасні вольєри будувалися з 30 тонн металоконструкцій, а щоби собакам було тепло взимку, на підлогу постелили 600 кв. метрів дерев'яного настилу.

У відкритті центру взяли участь генеральний директор Маріупольського металургійного комбінату Юрій Зінченко, який надав активну підтримку в будівництві, начальник відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Віталій Іванченко і секретар Маріупольської міськради Степан Махсма.

Аброськін підкреслив, що кінологічний центр вкрай важливий саме для Донеччини, де в незаконному обігу перебуває велика кількість зброї, і від роботи службових собак тут, у зоні бойових дій, залежить безпека людей по всій Україні.

За його словами, "собак не замінила поки ще жодна техніка, і тільки з допомогою наших чотирилапих друзів ми можемо протистояти цій біді, яка прийшла до нас в Україну; це свого роду форпост захисту від багатотисячної кількості зброї, боєприпасів і вибухових речовин".

Всього в кінологічному центрі зараз працюють 8 поліцейських кінологів - як з Донецької області, так і з усієї України.

Фото: dn.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-