Суд у Харкові щодо пам'ятника на площі Свободи взяв перерву до 28 лютого

Суд у Харкові щодо пам'ятника на площі Свободи взяв перерву до 28 лютого

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова не приступив до розгляду суті позову про скасування результатів міського конкурсу проектів нового пам'ятника на площі Свободи: розглядав клопотання позивачів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд не задовольнив клопотання громадської організації "Харківський антикорупційний центр" про відвід судді, як і клопотання про обеспечеии позову. У той же час, суд задовольнив клопотання про об'єднання позовів", - відзначили в суді.

Чергове засідання суду призначено на 28 лютого, о 14:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 лютого Дзержинський райсуд Харкова не задовольнив обидва клопотання позивачів: про відвід судді та заборону будівельних робіт зі встановлення пам'ятника на площі Свободи.

9 лютого мер Харкова Геннадій Кернес відповів на петицію про скасування результатів конкурсу проектів пам'ятника на площі Свободи, яка набрала 5 тис. голосів за два дні: "Як вирішить суд".

3 лютого був названий переможець міського конкурсу проектів пам'ятника на площі Свободи: колона висотою 86 метрів із зображенням ангела з хрестом угорі і чотирьох фігур, пов'язаних з історією Слобожанщини.

6 лютого активісти провели пікет біля будівлі Дзержинського райсуду Харкова і подали позов про скасування рішення журі, вважаючи, що пам'ятний знак створений за зразком Олександрівської колони в Санкт-Петербурзі.

28 вересня 2014 року активісти з допомогою тросів і вантажівки звалили найбільший в Україні пам'ятник Леніну на площі Свободи, залишивши порожній постамент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-