22-річний дончанин пішов служити «ДНР» за харчі

22-річний дончанин пішов служити «ДНР» за харчі

Укрінформ
У Слов'янську Донецької області затримано 22-річного місцевого мешканця, який за продовольчий пайок служив у бойовиків «ДНР».

Про це в четвер повідомили в Слов'янському відділі поліції Донецької області.

«22-річний мешканець Слов'янська затриманий поліцією за участь у незаконних збройних формуваннях... Тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що під час проведення оперативної роботи з розшуку учасників незаконних збройних формувань поліцейські встановили, що житель Слов'янська 1994 року народження чергував на блокпосту «ДНР». Підозрюваний розповів, що в травні 2014 року пішов служити до бойовиків з меркантильних міркувань - дізнався, що гуманітарну продуктову допомогу, яка надходить до міста, бойовики дають тільки «своїм».

Терористи взяли його, а незабаром дали зброю і розповіли про обов'язки: потрібно оглядати транспорт і перевіряти документи водіїв і пасажирів. Взявши участь у «навчаннях» (бойовики їздили до Семенівки, де стріляли з автоматів по вікнах заводу), він заступив на чергування на один із блокпостів міста.

До кінця червня молодий чоловік зрозумів, що українські військові ось-ось звільнять місто, тому вирішив все кинути і поїхати до родичів. Повернувся до Слов'янська він за кілька місяців після закінчення бойових дій.

Тепер щодо нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України, йому загрожує в'язниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-