На Донеччині суд звільнив від покарання бойовика

На Донеччині суд звільнив від покарання бойовика

Укрінформ
У Донецькій області за клопотанням прокуратури суд звільнив від кримінального покарання колишнього бойовика терористичної організації «ДНР».

Про це в четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«За клопотанням прокуратури суд звільнив від кримінальної відповідальності бойовика, який добровільно вийшов з лав терористів «ДНР», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що в ході досудового розслідування було встановлено, що у лютому 2015 року мешканець Донецької області за власним бажанням вступив до складу терористичної організації «ДНР» - у збройне формування «Оплот». Бойовики видали чоловікові військовий квиток, присвоїли військове звання «рядовий» та призначили на посаду водія військової частини. До його функціональних обов’язків входило технічне обслуговування автомобільного транспорту, здійснення транспортування членів НЗФ та продуктів.

Після 4-місячної служби на терористів він розчарувався в ідеології «руського миру», добровільно вийшов з лав бойовиків та звернувся до правоохоронних органів, вирішивши скористатися програмою СБУ «На тебе чекають вдома».

Враховуючи позицію державного обвинувачення, а також те, що чоловік співпрацював зі слідством та сприяв розкриттю злочину та не брав участі у бойових діях, суд, відповідно до ч.2 ст.258-3 Кримінального кодексу України, звільнив його від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-