Торгова блокада: міськрада Северодонецька просить Порошенка втрутитись

Торгова блокада: міськрада Северодонецька просить Порошенка втрутитись

Укрінформ
Депутати Сєверодонецької міської ради висловили занепокоєння ситуацією із постачанням палива, що склалася через блокаду залізничних шляхів, з непідконтрольної території на Луганську (м. Щастя) та Слов’янську ТЕС.

Таке звернення до вищих посадових осіб держави, включно із Президентом держави і Генеральним прокурором, вони прийняли на сьогоднішній позачерговій сесії.

«Ці станції є виробниками та постачальниками електроенергії в Луганській і Донецькій областях та безпосередньо у місто Сєверодонецьк, в якому мешкає більше 100 тисяч мирних громадян та близько 60 тисяч громадян – вимушених переселенців... На початок лютого 2017 року на паливних складах Луганської (м. Щастя) та Слов’янської ТЕС твердого палива залишилося на два-три тижні. Альтернативних джерел постачання електроенергії такої потужності немає», - йдеться в документі.

Депутати звернулись до Президента та інших високопосадовців із проханням про втручання в ситуацію з метою не залишити без електропостачання людей та відновити постачання палива на Луганську ТЕС та на інші електростанції України.

Між тим, 3 лютого, на переговорах в Сєверодонецьку з представниками трудових колективів деяких великих підприємств Луганщини, один із керівників «блокади» Анатолій Виногродський запевнив присутніх, що після відвідин Луганської ТЕС він і його соратники переконались у відсутності контрабанди на шляхах, якими підвозиться вугілля на дану електростанцію, і тому цю гілку вони не блокуватимуть.

Пізніше в дискусіях з опонентами керманичі блокади кілька разів підтверджували цю свою позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-