Торгова блокада:  Україна не отримала майже 240 тисяч тонн вугілля

Торгова блокада: Україна не отримала майже 240 тисяч тонн вугілля

Укрінформ
Внаслідок блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а залізнична галузь зазнала збитків у сумі 53,5 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили у середу в прес-службі Укрзалізниці.

"Через дії сторонніх осіб регіональній філії "Донецька залізниця" завдані збитки від блокування руху поїздів на 53,5 млн грн, а українські ТЕЦ та ТЕС не отримали майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля. Загалом на Донбасі сторонні особи заблокували 3 ділянки, захопили 3 локомотиви, 57 порожніх та 47 вагонів з вугіллям", - йдеться у повідомленні.

В Укрзалізниці зазначили, що регіональна філія "Донецька залізниця" вкотре звернулася до Головного управління Національної поліції в Донецькій та Луганській областях, до Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях з проханням терміново вжити заходів для розблокування трьох ділянок.

У компанії також нагадали, з 10 лютого 2017 року заблоковано дільницю Фенольна - Кривий Торець, рух нею повністю припинений. Сторонні особи захопили електровоз і встановили контроль над ним та привели його в дію. Блокувальники відсторонили локомотивну бригаду в неробочу кабіну локомотива та не допускають залізничників до виконання своїх обов'язків.

2 лютого був заблокований перегін Курдюмівка - Бахмут-2. Найперша ділянка, Шипилове-Світланове, була заблокована 25 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-