На Грибовицькому сміттєзвалищі починають укріплювати дамбу

На Грибовицькому сміттєзвалищі починають укріплювати дамбу

Укрінформ
На полігон ТПВ у селі Великі Грибовичі заїжджає техніка, за допомогою якої будуть підсилювати дамбу та проводити інші стабілізаційні операції. Масштабні роботи розпочнуться вже з 14 лютого.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі міської ради.

«Ми отримали дозвіл Державної інспекції архбудконтролю. Три попередні рази нам відмовляли в початку робіт з підсилення дамби, робіт зі стабілізації. Зараз виставляють відмітки, і сьогодні до кінця дня заїде перша техніка. Із завтрашнього дня проводитимуться повномасштабні роботи. Будемо підсилювати дамбу – це треба передусім, щоб інфільтрат не мав можливості вилитись, якщо будуть якісь нестандартні ситуації. Підсилення будемо робити грунтом», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомлялося, рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища розпочнуть із запуску насосної станції, яка відкачує інфільтрат, та із зміцнення дамби на озері інфільтратів з тим, щоб при таненні снігу забруднені води не вилились у Західний Буг та інші річки регіону. Подальші  заходи стосуються виположення та зміцнення схилів полігону, що загрожують зсувом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-