Бойовики

Бойовики "Гіві" зазнали великих втрат під Авдіївкою - Мотузяник

Укрінформ
Речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник заявив, що бандформування "Гіві" (Михайла Толстих) понесло важкі втрати внаслідок численних авантюрних та безглуздих атак українських позицій під Авдіївкою.

Про це Мотузяник сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вранці в Макіївці був убитий Михайло Толстих на прізвисько "Гіві" – полковник російсько-окупаційних військ, ватажок бандформування "Сомалі", - підтвердив Мотузяник.

Речник МОУ наголосив на чисельних воєнних злочинах "Гіві".

"Толстих ще з весни 2014 року брав активну учать в бойових діях проти українських військ і зробив швидку кар’єру, ставши одним із піар-героїв бойовиків та російської пропаганди. Проте зловісну славу та нагороди від окупаційної адміністрації він отримав, заплямувавши свої руки кров’ю українців. На совісті "Гіві" – обстріли міст і сіл з важкого озброєння, знущання над полоненими українськими військовими, жорстоке поводження з цивільними, мародерство та інші воєнні злочини", - пояснив Мотузяник. 

Він зауважив, що бандформування "Гіві" понесло важкі втрати внаслідок численних атак позицій українських військових під Авдіївкою.

"Останнім часом бандформування "Сомалі" понесло важкі втрати внаслідок численних авантюрних та безглуздих атак українських позицій під Авдіївкою – так само, як і в Донецькому аеропорту восени 2014 року. Таким чином, у Михайла Толстих було чимало ворогів та недоброзичливців, і сьогодні багатомісячна звивиста та кривава стежка бойовика закономірно урвалася", - додав Мотузяник.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на журналіста Юрія Бутусова, сьогодні вранці у своєму кабінеті з ручного вогнемета РПВ "Джміль" був убитий командир штурмового батальйону "Сомалі" "полковник ДНР" Михайло Толстих, більш відомий як "Гіві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-