Жителі Яворова закрили

Жителі Яворова закрили "живим щитом" шлях львівському сміттю

Укрінформ
Мешканці Яворівського району на Львівщині розгорнули наметове містечко і облаштували блок-пост на під`їзді до районного полігону твердих побутових відходів (ТПВ). Таким чином жителі перекрили шлях на звалище для львівського сміття.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили активісти протестної акції.

«Події двох минулих тижнів, коли без нашої згоди Львову під звалище передали ділянку на «Яворівській сірці», похитнули нашу довіру до влади. До місцевого балансоутримувача полігону ТПВ її порушили ще й вантажівки, які неконтрольовано завозять сміття з обласного центру. Ми перевірятимемо, в яких обсягах і звідки завозяться до районного полігону побутові відходи», - зазначив один з учасників облоги.

Тримати оборону свого смітника учасники акції збираються як мінімум місяць.

Проти львівського сміття виступили також жителі міста Новий Розділ та Стрийського району.

Як повідомлялось, щоб вирішити сміттєву кризу, обласна влада передала Львову для спорудження заводу для утилізації ТПВ ділянку на закинутих землях гірничо-хімічного підприємства «Яворівська сірка». Проте місцеві мешканці побоюються, що львівське сміття забруднюватиме повітря і грунтові води. Люди вже організовують пікети на під`їздах до заводу, а депутати Яворівської райради звернулися з листом до Президента Петра Порошенка з проханням не дозволити освоєння території під полігон ТПВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-