Семенченко каже, що блокада Донбасу може перетворитися на

Семенченко каже, що блокада Донбасу може перетворитися на "рейкову війну"

Укрінформ
Народний депутат України Семен Семенченко застерігає, що будь-які спроби політичних сил за допомогою "тітушок" зупинити блокаду торгівлі з окупованої территорії обернуться "рейковою війною".

Про це він заявив у понеділок, 6 лютого, у своєму відео-зверненні, опублікованому  у Facebook.

"Надійшло повідомлення про те, що вантажаться автобуси з тітушками на Слов'янській ТЕС. Це підприємство, яке контролюється  Олександром  Януковичем. А також збираються регіоналами у Бахмуті мітингуючі для того, щоб прорвати сьогодні блокаду", - констатував Семенченко з Штабу з протидії торгівлі з окупантами.

Він рекомендував "не розжарювати пристрасті" й попередив супротивників блокування "торгівлі  на крові" з окупованими територіями: "Якщо хочете великих проблем - продовжуйте присилати сюди тітушок. Поки що це мирна блокада.. Але є маса патріотів, місцевих жителів, які хочуть розпочати рейкову війну, ми їх від цього утримуємо".

Семенченко сказав, що увесь минулий тиждень жителів Донецької та Луганської областей лякали відключенням від електроенергії, але  ТЕС в місті Щастя  не блокувалася, це було фейком.

  "Зараз стали поширювати фейк про те, що відключиться Слов'янська ТЕС. Замерзнуть Донецька і частина Харківської області, будуть віялові відключення", - зазначив Семенченко.

Він пояснив, що "Слов'янську ТЕС контролює син Януковича - Олександр Янукович, закуповується вугілля з шахт з окупованої території, які були захоплені бандитами ще в 2014 році і зараз навіть не зареєстровані в Україні, це шахти "Луганськвугілля", а контролює ці шахти один з родичів колишнього міністра МВС України Захарченко".

За словами Семенченка, ці люди "організували закупівлі - закуповують на шахтах Луганської області  на окупованій території вугілля  по 460 грн. за тонну, 47% цих закупівель за висновками СБУ, які містяться у рішенні Північнодонецького міського суду від 16 грудня 2016 року, йдуть на фінансування так званої ЛНР через мережу "конвертів", йдуть на закупівлю зброї й амуніції".

Народний депутат підкреслив, що українські споживачі у кілька разів переплачують за це вугілля, ціну якого включено у вартість електроенергії при генерації.

І, на його думку, влада у країні  "Поставила фактично Україну в пряму залежність від вугілля, яке  видобувають на окупованій території". Він вважає, що можна купити вугілля потрібної марки на біржі, ціну якого вже вкладено у ціну електрики, що поставляється населенню, й тоді не фінансуватиметься тероризм.

Крім того, Семенченко вважає, що  ТЕС за півроку можна переробити під вугілля, яке видобувається на території, підконтрольній Україні.

Також народний депутат допускає націоналізацію підприємств "для того, щоб під час війни забезпечити відсутність шантажу".

"Якщо влада перешкоджатиме цьому, думаю, народ сам вызьметься за націоналізацію", - заявив Семенченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-