СБУ припинила активність двох  інтернет-терористів на Луганщині

СБУ припинила активність двох інтернет-терористів на Луганщині

Укрінформ
Ще двом зловмисникам у січні 2017 року повідомлено про підозру у вчиненні через Інтернет посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це кореспондентові Укрінформ повідомили в прес-службі Управління Служби безпеки України в Луганській області.

«Один із них створив та адміністрував місцеву групу «ВКонтакте» на підтримку терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», у якій закликав до зміни меж території України та конституційного ладу держави, до визнання чинності «конституції» сепаратистської псевдореспубліки на території Луганської області», - розповіли в прес-службі УСБУ.

Інший створив інтернет-сайт для пропагування ідей «руського міра», дискредитації Української держави та розпалювання міжетнічної ворожнечі. Роботу фінансував російський замовник, надсилаючи комп’ютерникові винагороду через електронну платіжну систему. Контент для сайту адміністратор отримував із російських електронних ресурсів, створених у рамках інформаційної війни проти України.

Досудове розслідування стосовно зловмисників завершено. Матеріали знаходяться на розгляді в суді. Відповідно до ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України, їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що в минулому році на Луганщині за матеріалами СБУ винесено судові вироки чотирьом громадянам, які здійснювали інформаційну інтернет-підтримку діяльності російських агресорів та терористичних угруповань ОРДЛО. Правопорушники отримали різні терміни покарання.

Наприкінці грудня набув чинності вирок стосовно зловмисниці, яка у період активних військових дій на території області через соцмережу «ВКонтакте» закликала місцевих мешканців до акцій громадської непокори та до вступу до лав російсько-сепаратистських НЗФ, збирала для бойовиків відомості про чисельність та пересування сил АТО.

За сприяння учасникам злочинної організації інформаторку засуджено до 3 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-