Справа 2 травня: засідання відклали через неявку суддів

Справа 2 травня: засідання відклали через неявку суддів

Укрінформ
Призначене на четвер, 2 травня, засідання колегії суддів Малиновського райсуду Одеси не відбулося через неявку судді Олексія Старикова та запасного судді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Слухання у "справі 2 травня" вкотре не відбулося через організаційні неув'язки. Якщо попередні засідання колегія суддів Малиновського райсуду Одеси неодноразово переносила через неявку адвокатів та звільнених з-під варти підсудних, яким інкримінують участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі), то 2 лютого до залу засідань не з'явився через хворобу член судової колегії Олексій Стариков.

Так само не прибув і запасний суддя, що бере участь у засіданнях, відповідно до ст. 320 Кримінально-процесуального кодексу України.

Головуючий на процесі Віктор Корой озвучив ухвалу про перенесення слухання у "справі 2 травня" на п'ятницю, 10 лютого.

Як повідомлялося, через ігнорування засіданння суду 22 грудня двома підсудними та деякими адвокатами колегії суддів Малиновського райсуду Одеси довелось перенести чергове слухання у "справі 2 травня" на січень, а 26 січня колегія з тієї ж причини перенесла засідання суду на 2 лютого.

На попередньому засіданні 26 січня судова колегія винесла ухвалу про накладення штрафу в розмірі 1 тисяча 600 гривень на обвинувачуваного Владислава Ільницького за неявку до суду та ненадання лікарняного.

Два місяці тому, 2 грудня, колегія суддів Малиновського райсуду вирішила заново розглянути резонансну "справу 2 травня" (в частині подій на Грецькій площі) з урахуванням оновлення свого складу, а саме через заміну одного з членів колегії у зв'язку з хворобою.

Варто зауважити, що досудовим слідством установлено, що першими жертвами сепаратистськи налаштованих бойовиків стали 2 травня 2014 року уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад у районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані, у сутичках та вогні загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакауов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-