Стан постраждалої від вибуху газового балона на Харківщині стабілізувався

Стан постраждалої від вибуху газового балона на Харківщині стабілізувався

Укрінформ
Стан 23-річної жінки — єдиної, яка залишилася в живих із п'яти постраждалих унаслідок вибуху газового балона під час ремонту квартири в селищі Слобожанський Зміївського району Харківської області, дещо покращився: перейшов із критичного в стабільно важкий.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів завідувач опіковим відділенням Харківської міської лікарні швидкої допомоги, заслужений лікар України Аслан Цогоєв.

"Пацієнтка перебуває в реанімації. З ранку її стан дещо покращився: тобто, віе вже не критичний, але залишається стабільно важким, адже вона отримала опіки 50% тіла і множинні травми. Зранку їй зробили першу перев'язку", - зазначив Цогоєв.

За його словами, постраждала контактна і адекватна: "До неї на короткий час пустили рідних".

"У постраждалої тримається висока температура, що нормально за її стану. В ході комплексного лікування через катетер в підключичній вені - інші місця її тіла пошкоджені опіками - вона отримує необхідні препарати, інколи, залежно від стану, до 25 найменувань, включаючи плазму крові", - додав Цогоєв.

Як сказав кореспондентові Укрінформу телефоном голова селищної ради Дмитро Діхтяр, до двохсот жителів Слобожанського здали кров для постраждалих: "На ремонт 8 квартир, пошкоджених в результаті вибуху і гасіння пожежі, селищна рада виділила матеріальну допомогу по 10 тис. грн".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 січня в квартирі на 5 поверсі будинку в селищі Слобожанський під час монтажу натяжної стелі вибухнув газовий балон. На місці постраждали 43-річний чоловік господарки квартири, її 23-річний син і 23-річна невістка, а також двоє робітників-ремонтників. Сама господарка цього дня була на роботі. Всі п'ятеро постраждалих були госпіталізовані до Харківської міської лікарні швидкої допомоги, у чоловіків - опіки 95%-100% тіла, у жінки - опіки 50% тіла і політравми. Протягом 30-31 січня в лікарні померли четверо постраждалих чоловіків.

Спричинену вибухом пожежу впродовж двох годин гасили 20 рятувальників на автоцистернах. З будинку евакуювали 23 мешканців, в тому числі 8 дітей. За фактом події відкрито кримінальне провадження за статтею "Порушення правил пожежної безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-