У Яворові вже зібрали понад тисячу підписів проти львівського сміття

У Яворові вже зібрали понад тисячу підписів проти львівського сміття

Укрінформ
Понад тисячу підписів зібрали жителі Яворова на Львівщині  проти облаштування на  землях місцевого сірчаного підприємства полігону ТПВ і сміттєспалювального заводу для Львова.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили організатори протестної акції.

«Мешканці Яворова та інших міст і сіл району висловлюють свій протест проти полігону ТПВ та сміттєспалювального заводу, під який обласна влада передала Львову ділянку на колишньому гірничо-хімічному підприємстві «Яворівська сірка». Люди бояться, що об`єкт призведе до забруднення водозабору, який знаходиться неподалік, і таким чином позбавить питної води жителів райцентру і багатьох населених пунктів. Вже зібрано понад 1000 підписів проти спорудження об`єкту»,- зазначив депутат Яворівської міськради Володимир Поставитюк.

Напередодні відбулася сесія Яворівської районної ради, на якій депутати заборонили ЛМР будівництво на території району полігону для побутових відходів і сміттєпереробного заводу. Такі ж рішення ухвалили депутати сільських рад Старич і Шкла, що розміщені неподалік майбутнього полігону. Обранці адресували Звернення-протест Главі держави, Кабміну та Верховній Раді.

У районі також відбувся попереджувальний  громадський протест.

Висловити свою незгоду з рішенням обласної влади щодо передачі Львову ділянки під сміттєпереробний завод  яворівчани мають намір під час звіту голови райдержадміністрації Ореста Хляна, який відбудеться 31 січня о 17-й годині в Народному домі райцентру.

Водночас, як повідомляє кореспондент Укрінформу, сесія Львівської облради не включила у порядок денний питання про звернення до керівництва держави щодо недопущення будівництва полігону ТПВ у Яворівському районі.

«Депутати облради не підтримали пропозицію «УКРОП» та Радикальної партії Ляшка внести до порядку денного  звернення до Президента, Прем’єр-міністра та Верховної Ради про недопущення будівництва нового полігону ТПВ на території Яворівської «Сірки». За  це проголосували трохи більше половини обранців»,- зазначив голова облради Олександр Ганущин.

Як повідомлялось, під час робочої поїздки в область Прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана Львівській міській раді передали ділянку під новий полігон ТПВ і сміттєпереробний комплекс у Яворівському районі на закинутих землях сірчаного підприємства. Це – один із трьох наділів, які обласна влада підібрала і виставила на інвестиційний конкурс із спорудження утилізаційного підприємства. Тепер його зняли з конкурсу і передали на баланс ЛМР. За словами голови облдержадміністрації Олега Синютки, питання простого складування відходів виключається. Мова йде лише про екологічно чисте підприємство, технологія якого буде відповідати сучасним європейським стандартам. В цьому міська влада повинна переконати місцевих жителів, щоб отримати їх згоду на спорудження комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-