На Харківщині горів нафтопереробний завод

На Харківщині горів нафтопереробний завод

Фото
Укрінформ
У селі Березівка Золочівського району Харківської області цієї ночі сталася пожежа на заводі з переробки нафтопродуктів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив помічник начальника Головного управління держслужби з НС у Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Повідомлення про пожежу надійшло десь о півночі. Телефонували випадкові свідки, які побачили велику заграву пожежі", - відзначив Лупандін.

Він розповів, що на місце виклику прибули 2 відділення пожежників з Березівки і 1 пожежна цистерна. Проте розвідкою було встановлено, що горить ємність з мазутом об'ємом 20 куб. м, а через високу температуру сталася її розгерметизація, мазут розтікся на площі 60 кв.м навколо цистерни і горів. На відстані менше двох метрів була розташована така ж ємність, якій загрожувало відкрите полум'я. У зону небезпеки потрапляли і ще 2 резервуари з мазутом об'ємом по 10 куб.м і 5 ємностей об'ємом 1 куб. м з відпрацьованим мазутом. Тому, з урахуванням обставин, було викликано ще 4 пожежно-рятувальні підрозділи - з Харкова і райцентру Деркачі. Пожежу ліквідували о 6:10, потерпілих немає.

За словами Лупандіна, в гасінні пожежі було задіяно близько 30 осіб особового складу ДСНС і команда добровольців.

Крім того, на місці пожежі працювали представники поліції і прокуратури. Обставини події уточнюються.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-