У Харкові помер один з потерпілих від вибуху газового балона

У Харкові помер один з потерпілих від вибуху газового балона

Укрінформ
Тільки що в реанімації опікового відділення Харківської міської лікарні швидкої допомоги помер старший за віком з п'яти потерпілих від вибуху газового балона в Зміївському районі Харківщини.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів завідувач опіковим відділенням, заслужений лікар України Аслан Цогоєв.

"Помер 52-річний робітник, який постраждав від вибуху газового балона під час ремонту квартири. Самий старший за віком, він отримав тотальні опіки, тобто, ушкодження 100% тіла, дихальних шляхів і загальне отруєння організму", - відзначив Цогоєв.

За його словами, стан ще чотирьох потерпілих - жінки з опіками 50% тіла і численними травмами, і трьох чоловіків з опіками 90%-100% тіл - залишається критичним.

"Потерпілим надається комплексна реанімаційна допомога. Переливання крові не передбачене, але нам потрібні донори для поповнення запасів компонентів крові, зокрема, плазми. Стан одного з потерпілих ускладнений цукровим діабетом", - додав Цогоєв.

Як повідомляв раніше Укрінформ, вдень 28 січня у селі Слобожанське Зміївського району Харківської області в квартирі п'ятиповерхового будинку під час монтажу натяжної стелі вибухнув газовий балон. Невістку хазяйки квартири - жінку 1993 р.н. - викинуло вибуховою хвилею з балкона 5-го поверху. На місці постраждали ще 4 людини: чоловік хазяйки 1973 р.н., син хазяйки 1993 р.н., і 2 робітників-ремонтників: чоловіки 1965 і 1993 р.н.

Викликану вибухом пожежу впродовж двох годин гасили 20 рятувальників на автоцистернах. З будинку евакуйовано 23 мешканці, у тому числі, 8 дітей.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки): "Квартира узята під охорону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-