Блокада на Донбасі: у випадку силового розгону учасники готові піти в партизани

Блокада на Донбасі: у випадку силового розгону учасники готові піти в партизани

Укрінформ
У випадку застосування сценарію силового розгону, учасники блокади залізничних шляхів на Донбасі готові до партизанських методів боротьби, а саме - до знищення магістралей.

Про це учасники блокади заявили на сторінці своєї групи у Фейсбуці під назвою "Штаб блокади торгівлі з окупантами". 

"Штаб блокади торгівлі з окупантами заявляє, що у випадку сценарію силового розгону протестувальників, він буде вимушений перейти до партизанських методів боротьби проти російської окупації і фізічного знищення магістралей, якими йде фінансування тероризму і торгівлі на крові", - зазначається у заяві.

Штаб закликає можливих участників силової акції з разгону учасників блокади ознайомитись із положеннями статті КК України "Державна зрада" і поняттям "злочинний наказ".

Як повідомлялося раніше, 25 січня ветерани АТО заблокували ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів.

26 січня ветерани АТО заблокували ще й вузлову станцію "Светланово" в Луганській області.

Відомості за фактом блокади внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 279 КК України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту). Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-