Садовий обіцяє план дій зі створення нового полігону ТПВ наступного тижня

Садовий обіцяє план дій зі створення нового полігону ТПВ наступного тижня

Відео
Укрінформ
У Львові наступного тижня буде представлено план дій з освоєння території гірничо-хімічного підприємства «Яворівська сірка» під новий полігон твердих побутових відходів.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий заявив у відеозверненні до містян, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Наступного тижня місто представить план дій щодо території гірничо-хімічного підприємства «Яворівська сірка», яка визначена для Львова. Львівська міська рада як ніхто інший зацікавлена, аби новий комплекс на території колишнього хімічного гіганта відповідав найвищим екологічним нормам. Територія «Сірки» знаходиться за 35 км від кордону Європейського Союзу, відтак ми залучимо лише таких ліцензованих проектантів і виконавців, які мають досвід побудови подібних об’єктів», - сказав Садовий.

Він наголосив, що сучасний комплекс має стати вирішенням давніх екологічних проблем, які пов'язані з видобуванням сірки.

Крім того, за його словами, щоб змінити ситуацію із ТПВ у місті, протягом року буде реалізована комплексна стратегія якісно нового поводження зі сміттям.

«Ми повинні змінити свій підхід до відходів, які продукуємо. Сортування, зменшення кількості сміття, повторне використання і переробка – це ті речі, які нам потрібно масово і швидко засвоїти, аби подібна ситуація більше ніколи не повторилась», - заявив Садовий.

Як відомо, нову «сміттєву» стратегію для Львова розробили іноземні фахівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-