Ескалація в АТО: бойовики знову гатять із

Ескалація в АТО: бойовики знову гатять із "Градів" та ствольної артилерії

Карта
Укрінформ
Бойова обстановка на Луганському й Маріупольському напрямках стрімко загострюється.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Перш за все, мова йде про Попаснянський та, частково, про Новоайдарський район, причому географія бойових дій значно розширилася. Противник вчора масово обстрілював українські позиції на 40-км ділянці фронту Кримське – Новозванівка (за винятком м. Золоте). Ще до 2 години ночі противник застосував "Град", випустивши по наших позиціях 20 реактивних снарядів. Після 14 години бойовики відкрили вогонь з мінометів, який не припинявся до пізнього вечора. Кількість випущених мін перевищила позначку "160". Також окупанти застосовували ствольну артилерію – САУ "Гвоздика". Що стосується провокацій із легкого озброєння, то ворог чинив їх і вдень, і вночі. Таким чином, командування російсько-окупаційних військ намагається "промацати" нашу оборону і свідомо проводить ескалацію обстановки", - розповів він про ситуацію на Луганському напрямку.

На сході Луганської області (ділянка фронту російський кордон – Трьохізбенка) вчора бойові дії не велися.Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 17 – з важкого озброєння, зазначив Мотузяник.

За його словами, на на Маріупольському напрямку ворог свідомо іде на ескалацію бойової обстановки.

"Противник підтягнув до фронту міномети, гармати, танки, і почав масово їх застосовувати. Основні бойові дії, як і раніше, тривають на ділянках фронту Красногорівка – Мар’їнка та Павлопіль – Широкине. Найбільше дісталося саме Широкиному, де противник веде вогонь зі східного та північно-східного напрямків, і залучає одночасно різні зразки важкого озброєння. Також не припиняє снайперська активність противника (такі інциденти вчора зафіксовано у Новотроїцькому та Лебединському).Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 32 ворожих обстрілів, зокрема 16 – з важкого озброєння. По наших позиціях було випущено понад 170 мін, близько 40 артснарядів, близько 20 танкових снарядів", - поінформував речник Міноборони.

На Донецькому напрямку, констатував він, найскладніша обстановка вчора склалася в авдіївській промзоні. Противник організував 3 потужних обстріли – зранку, вдень і ввечері. Кожен з них тривав від однієї години до двох. Окупанти масово застосовують важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети. По наших позиціях було випущено понад 80 мін. Окупанти також застосували міномети у Зайцевому та Верхньоторецькому. Провокації з використанням легкого озброєння сталися у Новгородському, Кам’янці та на позиції "Шахта Бутовка". На Світлодарскій дузі та в Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

"Особовий склад підрозділів ЗСУ, що перебуває на передових позиціях, готовий до будь-якого розвитку подій та рішучої протидії нахабним діям ворога", - запевнив Мотузяник.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-