Мазут у Дніпрі: взяли проби води, засідає комісія

Мазут у Дніпрі: взяли проби води, засідає комісія

Фото
Укрінформ
Ситуація з ймовірним забрудненням нафтопродуктами акваторії Дніпра через аварійну ситуацію із затопленням баржі та річкового крану у місті Кам’янське знаходиться на контролі водогосподарських організацій та місцевих органів влади.

Про це повідомляється на сайті Державного агентства водних ресурсів України.

"Станом на 26 січня проходить засідання комісії ТЕБ НС Кам’янської міської ради щодо усунення наслідків аварійної ситуації в акваторії водосховища. Дніпропетровським облводресурсів відібрані проби води нижче за течією в районі питних водозаборів м. Дніпра. Про результати проведених вимірювань вмісту забруднюючих речовин будуть проінформовані заінтересовані органи виконавчої влади", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Дніпровським БУВР надано письмовий запит до екологічної інспекції щодо надання інформації про можливе забруднення р. Дніпро.

Фото: Микола М'якшиков.

Як повідомляв, 25 січня у м. Кам’янське (правий берег Дніпровського водосховища) в місцевому річковому порту внаслідок аварійної ситуації затонув кран та баржа, що призвело до витоку нафтопродуктів, ймовірно, у кількості 300 тонн.

Фото: sobitie.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-