Львівському сміттю в області підшукали п’ять полігонів

Львівському сміттю в області підшукали п’ять полігонів

Укрінформ
З 11-ти великих сміттєвих полігонів на території області щонайменше п’ять готові приймати сміття зі Львова. З ними і будуть укладені відповідні угоди.

Про це заявив журналістам голова облдержадміністрації Олег Синютка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні із 11-ти великих сміттєвих полігонів в області щонайменше п’ять готові приймати сміття зі Львова. Відтак після обговорення проблеми на позачерговому засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки ЛОДА було вирішено доручити органам місцевої влади укласти угоди між Львовом та територіальними громадами щодо вивезення в райони накопичених у місті відходів. Проект такої угоди має бути узгоджений до кінця завтрашнього дня. Там мають бути прописані обсяги сміття, які зможуть прийняти на місцях, і вартість оплати за ці послуги», - зазначив Синютка.

За його словами, від 26.01 розпочне роботу відповідна комісія під головуванням першого заступника ОДА, представників ЛМР, керівників ЖКГ, екології, ДСНС задля координації роботи з очищення Львова.

За підсумками роботи комісії також підготують звернення до міської влади Львова та Кабінету міністрів України з проханням виділити кошти для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Для цього має бути проведений конкурс і виготовлений проект з рекультивації за європейськими стандартами та за участю міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-