"Сміттєві" пристрасті: Садовий і губернатор Львівщини зчинили суперечку в ОДА

Укрінформ
Позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Львівській ОДА, на якому обласні та міські чиновники зібралися, щоб розглянути проблему вивезення сміття зі Львова, почалося сьогодні із суперечки між мером Андрієм Садовим і головою ОДА Олегом Синюткою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

"Треба розглядати не проблему (сміття, - ред.), а заходи з урегулювання ситуації. Якщо в нашої області недостатньо можливостей, то слід шукати їх в інших областях, але громади не йдуть на угоду, бо на них чиниться тиск", - сказав Садовий.

На ці слова голова ЛОДА Олег Синютка відреагував зауваженням, що необхідно назвати конкретні факти такого тиску, якщо він справді чиниться, аби можна було дати доручення правоохоронним органам відреагувати на них.

"Ми зібрались тут, щоб вирішити важливе питання. Місто не справляється, область готова допомогти. Це не політичні збори, потрібно Львів звільнити від сміття", - додав Синютка.

Голова ЛОДА також звинуватив Садового у тому, що той не провів перемовини з львів'янами, які проживають неподалік місць, куди мали б вивозити сміття. Садовий, зі свого боку, вкотре нагадав, що він особисто звертався до керівників держави за допомогою, але його проігнорували.

За інформацією, яку було озвучено під час засідання комісії, на даний час на території Львівської області виявлено 27 несанкціонованих сміттєзвалищ, і цілком можливо, що після того, як зійде сніг, їх буде виявлено значно більше.

Фото: Zik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-