Садовий скаржиться, що сміттєва блокада Львова посилюється

Садовий скаржиться, що сміттєва блокада Львова посилюється

Укрінформ
Мер Львова Андрій Садовий поскаржився, що сьогодні третина міських майданчиків перевантажені ТПВ, а всі полігони, на які тимчасово возили сміття з міста, уже кілька днів організовано закривають доступ.

Про це Садовий написав у Фейсбуці.

"Тиждень ані Кабмін, ані обласна влада не можуть скликати на прохання міста комісії з надзвичайних ситуацій. При цьому, блокада Львова лише посилюється. На сьогодні 35% міських майданчиків перевантажені кількатижневим об’ємом ТПВ. Всі полігони, на які ми тимчасово возили ТПВ з міста, протягом кількох днів організовано закривають нам доступ", - пише мер Львова.

Він зауважує, що прохання надати допомогу обласному центру і не допустити виникнення надзвичайної екологічної ситуації у Львові залишаються без уваги.

"Наразі з пропозиціями допомоги я отримую дзвінки лише від мерів польських міст та міжнародних організацій. А літера "Л" в словосполученні "ЛОДА" це точно "Львів"? А на картах, які висять у Кабміні, Львів це частина України?" - зазначає Садовий.

Як уже повідомляв Укрінформ, минулого тижня Садовий розмістив в Інтернеті відеозвернення щодо "сміттєвої" проблеми міста, а після цього терміново скликав сесію міськради, щоб зрушити з мертвої точки це питання.

Водночас, голова ЛОДА Олег Синютка розкритикував рішення міських депутатів про створення майданчиків для брикетування сміття у кожному адміністративному районі Львова і сказав, що "сміттєва криза є результатом абсолютної безгосподарності міської влади". Але оскільки заручниками цієї кризи стали сотні тисяч людей, то обласна влада теж долучилася до пошуку земельної ділянки, куди місто могло б вивозити сміття.

За словами голови ОДА, він дав розпорядження підготувати і провести перемовини із тими територіями, котрі можуть прийняти сміття зі Львова. На результати він сподівається вже найближчими днями. Крім того, вже більше 16 компаній взяли документацію з наміром подати свої пропозиції на конкурс з будівництва сміттєпереробного заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-