ОБСЄ заявляє про загострення на Донбасі

ОБСЄ заявляє про загострення на Донбасі

Укрінформ
В ОБСЄ заявляють про загострення ситуації у зоні бойових дій на Донбасі.

Про це йдеться в спільній заяві представника ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Мартіна Сайдіка і Ертугрула Апакана, голови Спеціальної моніторингової місії, повідомляє Радіо Свобода.

"Після відносного затишшя у новорічний і різдвяний період, ті, хто надає перевагу погрозам і застосуванню сили знову підривають безпеку мешканців Донеччини і Луганщини", – мовиться у заяві.

За словами Апакана, ситуація на Донбасі погіршується, сторони конфлікту порушують перемир’я, від чого страждають цивільні по обидва боки лінії розмежування.

Сайдік, у свою чергу, заявив, що Тристороння контактна група продовжуватиме намічену лінію, попри відсутність політичної волі сторін.

Нагадаємо, згідно з домовленостями учасників Тристоронньої контактної групи, від 00:00 годин 24 грудня 2016 року на Донбасі мав діяти черговий режим припинення вогню з метою утримання сторін конфлікту від обстрілів на період новорічно-різдвяних свят. Проте він неодноразово порушувався. Сторони конфлікту в обстрілах звинувачують одна одну.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-