Блокаду контрабанди в Л/ДНР активісти обіцяють розпочати з Лисичанська

Блокаду контрабанди в Л/ДНР активісти обіцяють розпочати з Лисичанська

Укрінформ
Акцію з протидії контрабанді на тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей добровольці розпочнуть з Лисичанська.

Про це заявив на брифінгу в Сєверодонецьку другий комбат «Донбасу» Анатолій Виногродський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виногродський повідомив, що участь в акції підтвердили близько восьмисот чоловік. Щонайменше громади десяти населених пунктів Луганської і Донецької областей заявили про готовність долучитись до неї, а у восьми громадах дозволили створити бази для проведення заходів з блокування товаропотоків.

Він додав, що штаб з блокади торгівлі з окупантами перенесений до Лисичанська. На запитання кореспондента Укрінформу щодо взаємодії з міською владою  другий комбат «Донбасу» заявив, що ніякого співробітництва немає і за приміщення для штабу доводиться сплачувати оренду.

Водночас активіфсти не пояснили, які способи блокування транспортних засобів застосовуватимуть і за якими критеріями вирішуватимуть, чи є конкретний товар контрабандою. Проте начальник штабу Сергій Акимович запевнив, що контрабандні продукти харчування планується вилучати та відправляти до дитячих установ, а також до військових частин.

Головною метою акції названо звільнення заручників, що перебувають на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-