Розпочався фольклорний фестиваль

Розпочався фольклорний фестиваль "Коза"

Укрінформ
У Чернігові ввечері в п'ятницю стартував уже четвертий зимовий фольклорний фестиваль "Коза", участь у якому візьмуть колективи з різних областей України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це буде досить масштабний фестиваль. Приїдуть гурти зі Львова, Рівного, Донецька, Києва та Київської області. Ми старались запросити тих виконавців, які б всебічно показали розмаїття фольклору, яке є в нашій країні. Чернігівці та гості міста побачать навіть архаїчні та маловідомі різдвяні обряди і вертепи", - розповіла на прес-конференції арт-директор фестивалю "Коза" Віра Ібрямова.

За її словами, перед чернігівською публікою виступатимуть колективи "Дивина" з Донецька (нині він працює в Києві), "Сільська музика" з Рівного, Олексій Заєць та етно-гурт "Барвінок" із села Фасова, що на Київщині, "Торбан" зі Львова та інші. Закриватиме фестиваль київський гурт "Баламути".

А от колективи з Чернігівщини "водити козу" в обласному центрі, що дивно, не будуть. Як повідомили організатори, гурти, яким вони пропонували долучитися, чомусь відмовилися.

Фестиваль проходитиме на території "Новорічного містечка", влаштованого на Красній площі міста. Сцену та святковий антураж навколо неї оформлять у чернігівських традиціях.

"В принтах і декоративних елементах ми хочемо використати зразки народного мистецтва, що репрезентують саме Чернігівщину. На майданчику біля сцени ми влаштуємо кілька зон відпочинку. Одна буде оздоблена дідухом, інша - нашою традиційною красунею Козою.  Крім того, буде зона обігріву з "живим" вогнищем", - поінформував один із організаторів фесту Дмитро Янчук.

Першого дня, тобто, у п'ятницю ввечері, акцент мистецького заходу припадає на обрядову частину свята Василя. Відтак, на площі готують кутя й накривають святковий стіл. У суботу ж програму доповнить виставка-ярмарок робіт чернігівських майстрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-