Вибухи газу в Сумах: мер доручив створити реєстр соціально небезпечних людей

Вибухи газу в Сумах: мер доручив створити реєстр соціально небезпечних людей

Укрінформ
Вибухи газу в Сумах спонукали місцеву владу взяти на облік соціально небезпечних містян.

Відповідне доручення під час апаратної наради 10 січня дав міський голова Сум Олександр Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз вже відомо, що у молодої людини, який, мабуть, причетний до вчорашнього вибуху на проспекті Лушпи, був сімейний конфлікт. Потім він під впливом алкогольних напоїв... Мені розповідали місцеві жителі, як він йшов додому, що він робив, як він раніше з дружиною поводився. Зрозуміло, що є якийсь суб'єктивний фактор з його боку. Нехай поліція з'ясовує, що сталося. Але, ви знаєте, люди підходили і говорили: у нас в будинку також є дві людини; і у нас є такий, і так далі. Тобто неблагополучні сім'ї, де незрозуміло хто незрозуміло що може зробити. ...Тому потрібно звернути увагу на тих людей, які можуть стати джерелом відповідних аварійних ситуацій. Тому я прошу управління служби дітей звернути увагу на неблагополучні сім'ї, перевірити їх, поставити на облік. До цієї роботи має долучитися і поліція”, - наголосив мер.

Він зазначив, що небезпечними можуть бути також самогонники: "Це небезпечне використання газу в квартирах".

Виявлених під час рейдів підозрілих сумчан поставлять на облік, і ці дані потім будуть використані для створення єдиного реєстру «соціально небезпечних».

Як повідомлялося, 9 січня близько 9-ї години ранку у будинку 52 по проспекту Лушпи стався вибух побутового газу в одній з квартир на першому поверсі. За результатами попереднього огляду квартири встановлено, що від газової плити була від’єднана трубка, при цьому кран подачі газу був відкручений. З опіками 2-3 ступенів та в стані шоку 26-річного господаря квартири було госпіталізовано.

Зруйновано квартирні та міжквартирні перегородки в кількох квартирах, вибиті двері у квартирах 1-2 поверхів та вікна правого крила до 4 поверху.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ "Умисне знищення або пошкодження майна”.

Раніше, 3 січня, у Сумах стався вибух у багатоповерхівці по вулиці Металургів, в результаті якого загинула жінка, а 10 осіб отримали ушкодження.

У причетності до нього правоохоронці звинувачують мешканця однієї з квартир, який, посварившись з дружиною, навмисне спричинив витікання газу, після чого запалив цигарку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-