Вибух у багатоповерхівці: сумчанин умисно спричинив витік газу - прокуратура

Вибух у багатоповерхівці: сумчанин умисно спричинив витік газу - прокуратура

Укрінформ
Причиною вибуху у квартирі по вулиці Лушпи, 52 у Сумах, який стався вранці 9 січня, став витік газу, навмисне спричинене мешканцем квартири.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"За результатами попереднього огляду квартири  встановлено, що від газової плити була від’єднана трубка, при цьому кран подачі газу був відкручений", - розповіла Науменко.

За її словами, за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України "Умисне знищення або пошкодження майна".

Для з’ясування обставин події та ліквідації її наслідків сьогодні відбулося засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Вирішили, що ситуація не підпадає під розряд надзвичайних. На місці уже працюють підрядні організації. У будинку заклеюють вікна, завтра почнуть їх вставляти та ремонтувати двері. Жителям ані цього під’їзду, ані сусіднього ніщо не загрожує. Комунікації у будинку уже усі увімкнули”, - зазначив начальник відділу з надзвичайних ситуацій Сумської міської ради Артур Петров.

За словами посадовця, коштів з резервного фонду міста на відшкодування збитків виділяти не будуть, оскільки ніхто не постраждав. Можливо, буде надана якась фінансова допомога людям на ремонт осель. Зараз це питання вирішується.

Як повідомляв Укрінформ, 9 січня близько 9 години ранку у квартирі на першому поверсі в будинку 52 по проспекту Махайла Лушпи у Сумах пролунав вибух, внаслідок чого  постраждало троє осіб. Господар житла, 26-річний сумчанин, потрапив до реанімації, ще двоє людей з сусідньої квартири госпіталізовані.

У Сумах 3 січня також стався вибух газу у багатоповерхівці по вулиці Металургів, в результаті якого загинула жінка, а 10 осіб отримали ушкодження. У причетності до вибуху правоохоронці звинувачують мешканця однієї з квартир, який, посварившись з дружиною, навмисне спричинив витік газу, після чого запалив цигарку.

Фото: 0542

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-