Кульбіда розповів, як сніговий циклон пройдеться Україною

Кульбіда розповів, як сніговий циклон пройдеться Україною

Укрінформ
Над півднем України утворився циклонічний вихор, який пройде на північ територією країни і супроводжуватиметься значним зниженням температури повітря та сильними опадами.

Про це у п'ятницю на засіданні міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вже над півднем України утворився циклонічний вихор, який повільно буде просуватись у північному напрямку по території України", - сказав Кульбіда.

За його словами, погодні умови вже ускладнилися на території Одеської та Миколаївської областей, де спостерігаються "дуже сильні снігопади, дуже мала видимість на дорогах". Він наголосив, що швидкість вітру у цих областях сягає 20-22 м/с.

"Протягом 6-7 січня ускладнення погодних умов очікується також у Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Сумській областях - це сильні снігопади, хуртовини, снігові замети", - наголосив керівник Укргідрометцентру.

Він повідомив, що найбільше опадів випаде на Одещині та Миколаївщині, приріст снігового покриву у цих областях очікується на 30-35 сантиметрів, у Кіровоградській - 25-30 сантиметрів, Черкаській, Полтавській і Сумській - 20-25 сантиметрів.

Що стосується Чернігівської, Вінницької, Київської областей, то тут очікується збільшення висоти снігового покриву від 13 до 19 сантиметрів. Зовсім спокійною ситуація буде в західних регіонах, уточнив Кульбіда.

"Проте в цей період погодні умови будуть надзвичайно контрастні, тому що, якщо взяти східні області і південний схід України, температура повітря становитиме близько нуля. В цьому регіоні є висока ймовірність утворення ожеледі, налипання мокрого снігу і ожеледі на дротах, деревах, дорогах", - зазначив він.

Кульбіда також підкреслив, що у західних і північних областях буде спостерігатись зниження температурного режиму. В нічні години мінімальна температура становитиме від 14 до 19 градусів морозу, місцями опускатиметься до -20...-25 градусів.

"Це стосується західних і північних областей, а також Вінницької, частково Черкаської та Кіровоградської областей", - наголосив він.

Директор Укргідрометцентру додав, що циклон залишить територію України 9 січня, тож починаючи з 10 січня відзначатиметься поступове підвищення температури повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-