Як

Як "вижити" у сильний мороз - поради рятувальників

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій роз'яснює громадянам, як поводитися під час сильних морозів.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у м. Києві. 

"Намагайтеся уникати тривалого перебування на відкритому повітрі, а якщо цього уникнути не можна - то раз на півгодини заходьте в найближче закрите приміщення, щоб погрітися; довго перебуваючи на відкритому повітрі, намагайтеся рухатися і відновлювати кровообіг пальців рук і ніг, а відкриті ділянки обличчя обережно розтирати; перебуваючи довго на відкритому повітрі час від часу пийте гарячий чай, каву або бульйон; виходьте на вулицю добре поївши, адже голодна людина замерзає при морозі швидше", - йдеться у рекомендаціях та порадах відомства.

Крім того, рятувальники додають, що одягатись потрібно так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непромокальний, у взуття необхідно вкладати теплі устилки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони вбирають вологу і залишають ноги сухими.

"Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфа. Кращий варіант – рукавички з водовідштовхувальної тканини, яка не пропускає повітря, з хутром усередині. Рукавички зі штучних матеріалів погано захищають від морозу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом. Не носіть на морозі металевих, у тому числі золотих та срібних, прикрас. При незначному обморожуванні відігрівайтесь поступово: вмийтесь холодною водою, обережно розітріть обморожену ділянку, випийте щось тепле, закутайтесь. У жодному разі не нагрівайте обморожені ділянки тіла, не розтирайте їх цупкими тканинами", - радять у службі.

ДСНС застерігає не вживати спиртні напої перед виходом на вулицю як зігріваючий засіб.

Як повідомлялося, за прогнозами синоптиків, 6-7 січня в Україні у зв'язку із вторгненням арктичного повітря очікується різке зниження температури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-